golf house

 

 

Scheduled completion: Spring 2002
3D renderings by Ho-San Chang

 


A house for two golfers set on a golf course. The Golf House is a house for complete immersion in the game and landscape of golf. The house is situated directly on axis with the seventh hole to the south, and a large pond to the north. All the spaces are organized to be continuous with the surrounding landscape: the golf landscape undulates from the course through the house and out to the garden once more, making landscape and building continuous. Spaces are wrapped around voids that direct views outward: the entry platform and terrace bracket a courtyard void that directs views to the rolling golf hills in one direction, the pond in the other, and the sky in the upwards direction. Similar views to the course and pond are framed by the void formed by the main living space.